Nieuws

Trekkers en giertanks vanaf vandaag welkom op deel van N343 in Hardenberg

Trekkers en giertanks vanaf vandaag welkom op deel van N343 in Hardenberg
Trekkers en giertanks vanaf vandaag welkom op deel van N343 in Hardenberg © Gert Stegeman
De kans is groot dat je de aankomende tijd tractoren op de Twenteweg N343 in Hardenberg ziet rijden. Dat komt door een pilot waar de gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel mee gestart zijn. Daarmee proberen ze de verkeersveiligheid in het centrum van Hardenberg te verbeteren.
Vandaag starten de werkzaamheden aan de rotonde aan de Europaweg met de Bruchterweg in Hardenberg. Tijdens en na deze werkzaamheden zijn landbouwvoertuigen als trekkers en giertanks toegestaan op de N343 Twenteweg tussen de Europaweg en de Hardenbergenweg.
Zo blijft de verkeershinder voor de agrarische sector beperkt en hoeven de grote voertuigen niet meer over de drukke fietsroutes van onder andere scholieren. Het idee daarachter is om de verkeersveiligheid voor de fietsers te verbeteren.

Heb geduld

De situatie voor het doorgaande verkeer op de N343 kan door de komst van de landbouwvoertuigen veranderen. Over een afstand van 2 kilometer bestaat de kans dat automobilisten achter een trekker komen, terwijl inhalen op dit stuk weg niet is toegestaan.
Tot minimaal het einde van het jaar kunnen trekkers gebruikmaken van de N343 Twenteweg. Daarna gaat de provincie het gewenste effect evalueren, waarna er mogelijk aanpassingen op of langs de weg volgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.