Betaald voetbal

Johnny Jansen eist hoger niveau van PEC Zwolle: "Dit kan niet"

PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen
PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen © ANP / Vincent Jannink
PEC Zwolle heeft nog twee overwinningen nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud in de Eredivisie, maar heeft al bijna twee maanden niet meer gewonnen. Mede door een volle ziekenboeg pakte PEC in de laatste zes duels maar twee punten. Vooral de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-1 nederlaag) was een doorn in het oog van trainer Johnny Jansen: "Persoonlijk vond ik dat onze slechtste wedstrijd."
In Sittard was PEC Zwolle aanvallend lange tijd machteloos. Pas in de slotfase kreeg het wat mogelijkheden, maar toen stond het al geruime tijd 2-0 voor Fortuna. Die score had nog hoger kunnen uitvallen, want Fortuna liet ook nog een aantal goede kansen onbenut.
"We hebben in ieder geval met elkaar besproken dat dit niet kan bij PEC Zwolle en dat we van elkaar een hoger niveau eisen", aldus Jansen. "Natuurlijk hebben we ook over de inhoud van het voetballen gesproken en we zijn vooral heel kritisch naar elkaar geweest over wat we allemaal beter kunnen doen."

Namli terug

Voor het duel met Ajax van morgenmiddag kan PEC in ieder geval weer beschikken over Younes Namli. De Deense smaakmaker stond een maand langs de kant met een blessure, maar is nu weer inzetbaar. "Ik ben ongelooflijk blij dat Younes er weer bij is", verzucht Jansen. "Younes is gewoon heel belangrijk voor ons. Hij zorgt ervoor dat we aan het voetballen komen. Hij zorgt voor creativiteit. Ik hoop dat hij het lang vol gaat houden."
Lennart Thy scoorde tweemaal in de uitwedstrijd tegen Ajax
Lennart Thy scoorde tweemaal in de uitwedstrijd tegen Ajax © Orange Pictures
PEC Zwolle verloor de laatste zeven thuiswedstrijden tegen Ajax, maar pakte in december wel een punt in de Johan Cruijff Arena (2-2). De Amsterdammers hebben zondag ook een flinke lijst afwezigen. "Maar Ajax heeft nog steeds heel goede spelers", benadrukt Jansen. "Dat het niet op zijn Ajax' draait, is ook wel duidelijk. Maar voor ons zal het heel belangrijk worden om heel gedisciplineerd te zijn en met name dat we ook weer durven mee te voetballen met Ajax."
En in Zwolle hopen ze ook dat het zondagmiddag niet hoeft te gaan over scheidsrechterlijke dwalingen, die in het nadeel van PEC zijn uitgevallen. In de eerder genoemde uitwedstrijd tegen Fortuna bijvoorbeeld kreeg PEC Zwolle geen strafschop na een overduidelijke handsbal van Mitchell Dijks, ook niet nadat de VAR de beelden had bestudeerd.

Fout

Jansen: "De scheidsrechter heeft later aangegeven dat ze fout zaten." En dat was niet voor het eerst dit seizoen. "De club heeft al vele malen bij de KNVB aangegeven waar we het niet mee eens zijn. En we hebben ook vele malen te horen gekregen dat we gelijk hadden. Dat is extra frustrerend, want we hebben de punten hard nodig. Als je die punten erbij had gehad, was je nu misschien wel klaar geweest. Maar dat is niet zo en dat is heel jammer."
PEC Zwolle - Ajax begint morgen om 12.15 uur en is live te volgen op Radio Oost.
Jansen put vertrouwen uit Ajax - PEC Zwolle (2-2): "Daar hebben we een heel goede wedstrijd neergezet"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.