Nieuws

Een Overijsselse derby in de bekerfinale volleybal, beide teams zijn er klaar voor

Apollo 8 & VC Zwolle
Apollo 8 & VC Zwolle © Rudy van 't Rood
Dames 1 van VC Zwolle én Apollo 8 uit Borne zijn er klaar voor, de bekerfinale volleybal. Deze wordt komende maandag, Tweede Paasdag, gespeeld in Den Bosch, op neutraal terrein.
"Ja, we zijn er klaar voor! Wij gaan vooral uit van onze eigen kracht. Wij hebben zeker gebruik gemaakt van video-analyses van onze tegenstander, Apollo 8 en daarbij goed gekeken naar de kracht van de Bornse dames. Maar weet je, we kennen elkaar zó goed. Onderling zijn er zelfs vriendschappen dus we weten wat we kunnen verwachten", aldus Charlot Vellener, aanvoerder van VC Zwolle.

Winst voor beide teams

"We zijn elkaar dit seizoen al een aantal keren tegengekomen. En de resultaten? Winst voor beide teams. De kansen zijn 50/50. Kijken wie er komende maandag het sterkste is. Ja, wij maken zeker kans!", aldus hoofdtrainer Thijs Oosting van Apollo 8.

Ervaren en strijdlustig

"Wij weten wat wij moeten doen, wij hebben inmiddels twee keer eerder met dit bijltje gehakt. Twee keer eerder speelden we de bekerfinale en in 2021 hebben we gewonnen en werden we landskampioen. Wij hebben een ervaren team met een sterk middenveld en ja, wij zijn strijdlustig, wij gaan ervoor", aldus Carlijn Koebrugge, aanvoerder van Dames 1 van Apollo 8 uit Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.