nieuws

Rode cijfers dreigen voor theater de Meenthe in Steenwijk

Het bestuur van de Meenthe in Steenwijk verwacht dat het theater vanaf volgend jaar in de rode cijfers terecht komt als de gemeenteraad instemt met het toekomstplan van het college van B&W.
Volgens dat voorstel koopt de gemeente het pand op voor 2,2 miljoen euro. De hypotheeklasten komen voor de stichting te vervallen. Het pand wordt na de koop verhuurd, maar de Meenthe moet nog wel zelf zorg dragen voor onderhoud. Het aankoopbedrag is volgens de stichting veel te laag. Het staat niet in verhouding tot de WOZ waarde die zo'n 7,3 miljoen euro bedraagt.

Hogere omzet in de horeca moet mogelijk zijn

Wethouder Wim Brus verwacht dat de financiële problemen bij de Meenthe wel mee zullen vallen. Voor volgend jaar zijn verbouwingen gepland waar de gemeente al aan mee betaalt. De stichting zou de exploitatiekosten beter kunnen beheren. Er zou bijvoorbeeld een hogere omzet in de horeca mogelijk moeten zijn. 
Wat het bezoekersaantallen betreft gaat het juist heel goed met het theater in Steenwijk. Maar de extra opbrengsten vallen volgens de Meenthe weg tegen de toenemende kosten. 
Op 15 december staat het voorstel over de verkoop van het theater op de agenda van de gemeenteraad. Tijdens die vergadering wordt ook nog andere variant besproken. Deze is voor een groot deel hetzelfde, maar levert het theater 44.000 euro meer op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.