Betaald voetbal

Balende Van Polen: "Tegen dit Ajax had je minimaal een punt moeten pakken"

Bram van Polen beklaagt zich bij scheidsrechter Jeroen Manschot, John van 't Schip kijkt toe
Bram van Polen beklaagt zich bij scheidsrechter Jeroen Manschot, John van 't Schip kijkt toe © ANP
PEC Zwolle heeft zondagmiddag verzuimd om Ajax pijn te doen. De Blauwvingers waren de betere, maar lieten tot onvrede van Bram van Polen de nodige kansen onbenut en gingen met 3-1 onderuit. "We doen onszelf vandaag echt tekort", aldus de aanvoerder.
PEC Zwolle begon slecht aan het duel en na een kwart wedstrijd stond het al 0-2 voor voor Ajax. "We waren de eerste twintig minuten heel matig, maar daarna had ik wel het gevoel dat we de overhand hadden. We waren zeventig minuten dominant tegen Ajax en in de twintig minuten dat we dat niet waren scoren zij twee keer. Daarom loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan."

Schijterig

"Ik vond ons de eerste twintig minuten een beetje schijterig", vervolgt de rechtsback. "We drukten niet genoeg door. Vanaf minuut twintig gingen we dat wel doen en spelen we veel hoger met de laatste lijn en dan zie je dat zij het voetballend ook heel moeilijk hebben. Wij kunnen in balbezit echt wel aardige dingen doen, maar dan moet je jezelf wel belonen."
Want de Zwollenaren kregen meerdere kansen om de spanning terug te brengen. Ook Van Polen miste een enorme kans. "Ik had die goal moeten maken. We scoren de laatste tijd gewoon moeilijk. Ramaj pakt nog een fantastische bal en er wordt nog een doelpunt afgekeurd, maar we komen momenteel daarin ook kwaliteit tekort", erkent Van Polen.

Repeterend verhaal

In de slotfase leek Van Polen nog de 2-3 te maken, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. "Ik wist honderd procent zeker dat ze hem gingen afkeuren. Namli gaf die bal fantastisch, maar toen ze met die vlag omhoog stond dacht ik: 'daar gaan we weer'. Het is een repeterend verhaal. Voor je gevoel keuren ze bij ons alles af", bromt de routinier.

Minimaal een punt

En dus bleef een verdiend punt uiteindelijk uit. "We hebben ons voetballend goed laten zien, alleen we hebben onszelf niet beloond. Tegen dit Ajax had je minimaal een punt moeten pakken", aldus Van Polen.
Bram van Polen: "We hebben onszelf vandaag echt tekort gedaan"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.