Overige sporten

Volleybalsters Apollo 8 winnen tweede bekertitel na spannende finale tegen VC Zwolle

In een bomvolle Maaspoort in Den Bosch heeft Apollo 8 voor de tweede keer in de clubhistorie de nationale beker in de wacht gesleept. De ploeg van broers Thijs en Bart Oosting versloeg in een Overijsselse bekerfinale VC Zwolle met 3-1.
Het was de derde keer in de clubgeschiedenis dat Apollo 8 in de finale van het bekertoernooi stond. In 2021 veroverde de formatie uit Borne ook al de nationale beker. Destijds was er vanwege de coronapandemie geen publiek aanwezig. Hoe anders was dat maandagmiddag in Den Bosch. In een uitverkochte Maaspoort werden beide ploegen hartstochtelijk aangemoedigd.

Spannende eindstrijd

VC Zwolle - dat niet eerder in de bekerfinale stond - nam in de eerste set een voorsprong van drie punten, maar Apollo 8 kwam langszij en greep de eerste set met 25-20. In een razend spannende tweede set misten beide ploegen meerdere setpoints. Uiteindelijk sloeg VC Zwolle bij de vierde mogelijkheid toe (28-26), waardoor de stand weer gelijk was.
Apollo 8 nam in de derde set direct een ruime voorsprong. De Zwolse formatie kwam nog wel langszij, maar de set ging toch naar Apollo 8: 25-22.
Daarmee leek het verzet van VC Zwolle gebroken, want in de vierde set liep Apollo 8 al snel uit naar 11-2. Zwolle-coach Pascal Veneman probeerde met meerdere time-outs zijn ploeg weer terug in de set te brengen en het gat werd verkleind tot een punt, maar het mocht uiteindelijk toch net niet baten. Apollo 8 won de vierde set met 25-21 en daarmee was de tweede bekertitel voor de Bornse ploeg een feit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.