Overige sporten

Afzwaaiende Thijs Oosting trots op tweede bekertitel met Apollo 8: "Dit is iets waar je jaren voor werkt"

Thijs Oosting
Thijs Oosting © Orange Pictures
De volleybalsters van Apollo 8 hebben maandagmiddag voor de tweede keer in de clubhistorie de beker gewonnen door VC Zwolle met 3-1 te verslaan. Het betekent een mooi afscheid van trainer Thijs Oosting, die na dit seizoen na een dienstverband van ruim acht jaar vertrekt bij de club uit Borne.
"Dit is heerlijk. Hier ben ik echt heel erg blij mee", reageert Oosting, die samen met broer Bart een trainersduo vormt in Borne.

Geweldig

In een uitverkochte Maaspoort in Den Bosch won Apollo 8 net als in 2021 de nationale beker. "Dit is iets waar je jaren voor werkt. In 2021 was het zonder mensen en nu zitten er ruim vijfhonderd mensen die kneiterhard roepen en schreeuwen voor onze club, dat is echt geweldig."

Intense wedstrijd

In Den Bosch werd het uiteindelijk een zenuwslopende finale, die Apollo met 3-1 wist te winnen. "Jet Kok was aan de zijde van VC Zwolle echt heel goed. Vanaf set drie werd het beter. In set vier kom je dan 11-2 voor, geef je het nog bijna weg, maar uiteindelijk pak je hem. Dat is echt megafijn. Het was een intense wedstrijd vandaag", zegt Oosting.

Ervaring

Apollo 8 stond voor de derde keer in de finale van het bekertoernooi, terwijl VC Zwolle haar debuut in de eindstrijd maakte. Oosting denkt dat de ervaring van de eerdere finales met Apollo 8 de doorslag gaf. "Ik denk wel dat dat hielp. Met de ervaring die je hebt in de ploeg en de rust die je hebt langs de kant, maak je soms net een keuze die je moet leren maken. Het is knap dat we dat als team doen."

Afscheid

Het einde van de carrière van Oosting bij formatie uit Borne komt langzaam dichterbij. "Ik heb er nog vijf hopelijk", doelt de trainer op de strijd om de landstitel. "Dan weet je dat het in ieder geval voor een jaar eindigt en dan zie ik wel wat er komt."
Afzwaaiende Thijs Oosting trots op tweede bekertitel met Apollo 8: "Dit is iets waar je jaren voor werkt"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.