Nieuws

112 Nieuws: Gevallen hijskraan in Enschede staat weer | Gewonden bij aanrijding in Enschede

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van dinsdag in onze provincie.

21.27 uur | Gewonde bij aanrijding in Enschede

Bijeen aanrijding in Enschede is vanavond één persoon gewond geraakt. Op de kruising van de Broekheurne-ring met De Posten in Enschede botsten twee auto's op elkaar. Hierbij ontstond aanzienlijke schade aan beide voertuigen. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto's af te voeren. Eén persoon is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.
Twee auto's botsten vanavond op elkaar in Enschede.
Twee auto's botsten vanavond op elkaar in Enschede. © SPS Media/Dennis Bakker

19.30 uur| Gevallen hijskraan staat weer overeind

Het heeft een paar uur geduurd maar de hijskraan die vanmorgen omviel in Enschede, staat weer overeind. Het deel van de kraan dat is geknakt, is er afgezaagd en wordt later vanavond weggehaald.
De gevallen hijskraan in Enschede staat weer overeind.
De gevallen hijskraan in Enschede staat weer overeind. © SPS Media/Dennis Bakker

18.54 uur | Containerbrand op station Steenwijk

Op het station van Steenwijk heeft vanavond een afvalcontainer in brand gestaan. Daardoor ontstond rookoverlast op het perron. Nadat een conducteur al het nodig voorwerk had gedaan, heeft de brandweer ook nog geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk
Brandweer blust een afvalcontainerbrand op het station van Steenwijk.
Brandweer blust een afvalcontainerbrand op het station van Steenwijk. © PNN

16.13 uur | Berging omgevallen hijskraan begonnen

De grote hijskraan die vanmorgen op het KFC-filiaal aan de Spaansland in Enschede is gevallen, wordt op dit moment geborgen. De kraan lag over de busbaan aan de Zuiderval, waar op dat moment geen verkeer aanwezig is. Er raakte dan ook niemand gewond bij het incident. De machinist van de hijskraan wist op eigen gelegenheid uit de cabine te komen.
Berging omgevallen hijskraan in Enschede begonnen
Berging omgevallen hijskraan in Enschede begonnen
Berging omgevallen hijskraan in Enschede begonnen
Berging omgevallen hijskraan in Enschede begonnen © SSMedia/Dennis Bakker

15.20 uur | Mishandeling in Enschede

Bij een mishandeling in het centrum van Enschede zijn vanochtend twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn twee mannen van 59 en 19 jaar oud, ze zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een 41-jarige man uit Nijverdal aangehouden.
Het is niet bekend wat er voorafging aan de mishandeling. De politie en de Forensische Opsporing doen onderzoek. Op de plek van de mishandeling liggen meerder bloedsporen.
Twee gewonden bij mishandeling in centrum Enschede
Twee gewonden bij mishandeling in centrum Enschede © SPS Media / Dennis Bakker

12.00 uur | Hijskraan valt om

Een grote hijskraan is vanmorgen aan het Spaansland in Enschede omgevallen. De mobiele kraan stond bij de fastfoodrestaurants McDonald's en de KFC en raakte instabiel waarna de kraan omviel. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen.
Lees hier meer.
Geen gewonden bij omvallen grote hijskraan in Enschede
Geen gewonden bij omvallen grote hijskraan in Enschede © Oost

07.30 uur | Automobiliste mist oprit A1 en rijdt de bosjes in

Op de oprit van de snelweg A1 bij Oldenzaal is gisteravond een vrouw met haar auto naast de snelweg terechtgekomen. Hoe het eenzijdig ongeval heeft kunnen gebeuren is in onderzoek bij de politie. De bestuurster is door ambulancepersoneel opgevangen. De brandweer heeft samen met de berger de auto uit de bossage gehaald. 
Auto belandt in de bosjes naast oprit A1
Auto belandt in de bosjes naast oprit A1 © Fotomoment / Dennis Nengerman

07.00 uur | Chaletbrand in Wierden

In Wierden is gisteravond een chalet in brand gevlogen. Dat gebeurde aan de Vlierdijk, waar één chalet volledig uitbrandde en twee andere chalets beschadigd raakten. Twee mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, één van de twee moest uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht worden. Volgens omstanders zouden er Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de vakantiewoningen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.
Brand in chalet Wierden
Brand in chalet Wierden © Nieuws in Beeld / Kevin Sand

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.