Nieuws

Vandaag nog berging omgevallen hijskraan Enschede; omliggende bedrijven gesloten

Omgevallen hijskraan wordt zo snel mogelijk geborgen
Omgevallen hijskraan wordt zo snel mogelijk geborgen © SPS Media / Dennis Bakker
De mobiele hijskraan die vanmorgen bij fastfoodrestaurant KFC aan het Spaansland in Enschede is omgevallen, wordt vandaag nog geborgen. Dat meldt de brandweer. De naastgelegen parkeerplaats, de busbaan en enkele bedrijven waaronder de KFC en McDonald's zijn door de afzetting na het ongeval vandaag niet bereikbaar.
Rond kwart voor tien vanmorgen viel een mobiele hijskraan om die nieuwe lichtreclame bij KFC moest ophangen. Als door een wonder raakte niemand gewond. De telescooparm van de kraan viel over het restaurant en kwam op de busbaan terecht. Daar was op dat moment geen verkeer.
De machinist van de kraan ging op het 'kantelmoment' met cabine en al de lucht in. Hij wist op eigen gelegenheid naar beneden te klauteren. De toedracht van het incident wordt verder onderzocht.

'Harde knal'

Een man die in de buurt aan het werk was in een autowasserij hoorde een harde knal toen de kraan omviel. "Het was een knal die overal doorheen dreunde en die ik het best kan vergelijken met de hardste knal die ik ooit gehoord heb met carbidschieten."
Een andere man hoorde de knal aan de overkant van de Zuiderval waar hij werkt in een kantoorpand. "Het was een knal waarbij je denkt 'ik moet even kijken wat er is gebeurd', maar ja ik zit op de zesde verdieping. Dus dan ben je niet zomaar beneden." Dat de gevallen kraan vandaag wordt opgetakeld verbaast hem niets. "Niet alleen de bussen, maar ook de hulpdiensten maken gebruik van de busbaan, dus die moet snel weer open." `
Meer over het incident lees je hier.
Omgevallen hijskraan verspert de busbaan
Omgevallen hijskraan verspert de busbaan © SPS Media / Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.