Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: à la Bennie Jolink met de crossmotor op achterwiel dwars door de stad

Met de crossmotor op het achterwiel dwars door de stad.
Met de crossmotor op het achterwiel dwars door de stad. © RTV Oost
Crossmotoren zijn er eigenlijk om mee over het circuit te jakkeren. Het Hengelse Zand bijvoorbeeld, waar de hoender en de vrouwleu ooit aan de kant stoven. Bennie Jolink en zijn maatjes van Normaal zouden er zo een dikke hit over weten te schrijven. Maar deze motorduivel maakt zijn wheelie liever dwars door Almelo. Uitgerekend in de buurt van een gevaarlijke plek waar jaren geleden een dodelijk ongeval gebeurde.
Het incident deed zich voor op de Windmolenbroeksweg. Vlakbij de plek waar in 2017 een scholier werd doodgereden door een automobilist.
Wheelie!
Volgens de automobilist met dashcam die ons de video toestuurde, zag hij hoe even daarvoor twee fietsers de weg wilden oversteken. Luttele seconden later kwam de motorrijder aangescheurd. Hij heeft niet meer kunnen zien of de fietsers daadwerkelijk de weg zijn opgereden, maar vraagt zich wel af: "Grote kans dat ze zich zijn rotgeschrokken. Maar wat als de bestuurder de controle over de motor was verloren?"

Geroutineerde wheelie

Gezien de geroutineerde manier waarop de crosser zijn wheelie maakte, gaat de automobilist met dashcam ervan uit dat het bepaald niet de eerste keer is dat hij dit doet. "Anders was hij vast wel onderuit gegaan. Kennelijk waant dit soort figuren zich onaantastbaar op de openbare weg, in de veronderstelling dat ze toch niet gepakt worden. Hij doet dit ongetwijfeld voor de kick. Tot het een keer gruwelijk fout gaat..."

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.