Nieuws

Raad van State lijkt groen licht te geven voor woningbouwplan Kampen

Evenementen gedurende 75 dagen per jaar tot tien uur ’s avonds mogen voorlopig niet doorgaan bij camping Anna’s Hoeve in Ommen. Dat bepaalde de Raad van State vandaag.
Evenementen gedurende 75 dagen per jaar tot tien uur ’s avonds mogen voorlopig niet doorgaan bij camping Anna’s Hoeve in Ommen. Dat bepaalde de Raad van State vandaag. © ANP
“Er komt een mindere situatie voor omwonenden terug. De vraag is of dit onaanvaardbaar is.” Hiermee temperde de voorzitter van de Raad van State vandaag de hoop van omwonenden op een aanpassing van het woningbouwplan voor 52 woningen aan de Kennedylaan in Kampen. Vorig jaar gaf de Raad de omwonenden al weinig zicht op een goede afloop. De Raad weigerde toen het plan te schorsen.
Intussen zijn er al 32 bomen gekapt. Daarmee is voorkomen dat vogels zich in de bomen zouden nestelen en het project opzadelen met een flinke vertraging. Maar gebouwd wordt er nog niet. Op de bouwplaats staat nog de oude bibliotheek die waarschijnlijk snel wordt gesloopt als de Raad alle bezwaren verwerpt.
Daar heeft het alle schijn van. Bij elk aangevoerd bezwaar reageerde de raadsvoorzitter dat het wel lijkt mee te vallen voor de omwonenden die allemaal wonen in het naastgelegen complex Parkstaete. De ontsluitingsweg van het nieuwe wooncomplex loopt direct onder hun woningen langs, stelden de bezwaarmakers. Maar dat valt volgens de raadsvoorzitter nogal mee. Inkijk vanuit de nieuwe woningen op 30 meter afstand is in een stedelijke omgeving ook niet uitzonderlijk.

Participatie

“De participatie van omwonenden was een farce”, aldus een woordvoerder van de bezwaarmakers. Het betrekken van omwonenden bij het maken van het bouwplan was in hun ogen een wassen neus. De raadsvoorzitter stelde daar tegenover dat de bezwaarmakers wel een succes in dit vooroverleg binnenhaalden. Het bouwplan werd aangepast. Er gaat een bouwlaag van het nieuwe complex af, zodat het minder hoog en massaal wordt.
De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.