nieuws

Noodopvang 250 vluchtelingen in voormalige Auping-fabriek Deventer

Deventer biedt tijdelijk onderdak aan 250 vluchtelingen in het voormalige Auping-pand aan de Laan van Borgele. Dat heeft de gemeente vanmiddag bekend gemaakt. In het pand kunnen mensen voor de periode van een jaar of langer worden opgevangen.
De gemeente stelt de ruimte beschikbaar aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) omdat er grote behoefte is aan extra opvangcapaciteit, zolang er onvoldoende mensen gehuisvest kunnen worden in de reguliere asielzoekerscentra. 
Omwonenden zijn vandaag geïnformeerd over de plannen. Morgen is er een inloopbijeenkomst. Deventer wil mensen in nood niet in de kou laten staan en haar bijdrage leveren. Daarom heeft de gemeente aangeboden om tijdelijk onderdak te bieden aan vluchtelingen.
De tijdelijke opvang is voor mensen voor wie niet direct plaats is in een asielzoekerscentrum. De locatie in het voormalige Auping-pand komt in plaats van de huidige crisisopvang waarbij vluchtelingen om de paar dagen door heel Nederland worden verplaatst, van de ene naar de andere sporthal.
In de gemeente Deventer is al een asielzoekerscentrum in de voormalige Westenbergkazerne in Schalkhaar. Daar verblijven momenteel 650 vluchtelingen. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.