Nieuws

'NS moet directe treinverbinding van Enschede en Deventer naar Schiphol herstellen'

Trein naar Schiphol moet rechtstreeks vanuit Deventer blijven rijden
Trein naar Schiphol moet rechtstreeks vanuit Deventer blijven rijden © RTV Oost
De Tweede Kamer heeft demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen opgeroepen om met de NS in gesprek te gaan over het in stand van houden van een directe treinverbinding tussen Enschede en Deventer en Schiphol.
Een motie van onder meer het CDA-Tweede Kamerlid Eline Vedder uit Ruinerwold en SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer uit Elspeet die daartoe oproept, is door een meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen.
De staatssecretaris moet met de NS in gesprek om een directe treinverbinding tussen Enschede, Deventer en Schiphol te herstellen, omdat dit volgens de Kamer van belang is voor reizigers in Oost-Nederland.

Overstappen

In de nieuwe dienstregeling voor volgend jaar heeft de NS de directe verbinding geschrapt. Reizigers uit Twente of Deventer die naar het vliegveld willen, moeten nu overstappen op station Amersfoort. Dat is met oog op zware bagage en langere reistijden een slechte zaak voor reizigers uit Oost-Nederland.
Volgens de NS is dit tijdelijke maatregel, al is er geen einddatum aan gegeven.
De provincie Overijssel en veel Overijsselse gemeenten kwamen eerder al in opstand tegen het schrappen van de rechtstreekse treinverbinding. Ook niet als tijdelijke maatregel om de problemen op het spoor elders in het land op te lossen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.