Nieuws

Tientallen Pro-Palestina demonstranten protesteren tegen wapenhandel voor ingang Thales

Demonstranten staan voor de poorten van Thales in Hengelo
Demonstranten staan voor de poorten van Thales in Hengelo © Dennis Bakker/SPS Media
Tientallen pro-Palestina demonstranten hebben zich vanmorgen verzameld bij de hoofdingang van Thales in Hengelo. Zij demonstreren tegen wapenhandel en laten Palestijnse vlaggen zien. De politie is met enkele auto's aanwezig bij het protest. Thales laat weten niets te doen met de demonstranten. Zij mogen voor de deur blijven staan.
Thales is actief is op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Op de spandoeken staan onder meer leuzen als 'Breek het militair industrieel complex'. Ook bij drie andere vestigingen van Thales in Huizen, Delft en Breda worden demonstraties gehouden. Volgens de activisten van Extinction Rebellion Justice Now! en een coalitie van activistische bewegingen is Thales medeplichtig aan de oorlog in Gaza. Ze willen dat de levering van wapens en militaire technologie aan Israël onmiddellijk wordt stopgezet.
Afgelopen maand blokkeerden activisten de toegangspoorten van twee wapenbedrijven in België. Het ging daar om de bedrijven OIP Sensor Systems in de Oost-Vlaamse stad Oudenaarde en Thales in Herstal in Luik. De actie is onderdeel van een lange reeks van internationale acties tegen de Thales Group, waaronder in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Ierland, Schotland en België.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.