Nieuws

De faillissementen deze week: muziek-webwinkel, transportbedrijf en ingenieursbureau

De afgelopen week gingen in Overijssel vijf bedrijven op de fles.
De afgelopen week gingen in Overijssel vijf bedrijven op de fles. © Richard Brocken/Hollandse Hoogte
De rechtbank heeft de afgelopen week vijf bedrijven falliet verklaard. Daaronder een muziek-webwinkel, een transportbedrijf en een ingenieursbureau.
Een van de ondernemingen die op de fles gingen, is de muziekwebwinkel ToTheMaxx Music. De muziekzaak deed in onder meer gitaren, drums en toetseninstrumenten, maar een lang muzikaal leven was het bedrijf niet beschoren. Nadat het in 2020 van start was gegaan, ging het met name mis door de stijgende inkoopprijzen en de stijgende containerkosten. Daar kwamen na de coronacrisis nog eens de stijgende energieprijzen bovenop.
Daarop zag de eigenaar, die overigens geen personeel in dienst had, zich genoodzaakt het bankroet aan te vragen. Curator Hasan Kaya zegt dat er schulden zijn ontstaan bij leveranciers en de fiscus, maar nader onderzoek moet nog uitwijzen om wat voor bedrag het gaat.

Slimme apps

Verder ging Didux.io - ook handelend onder de naam Proofme - uit Almelo failliet. De onderneming hield zich onder meer bezig met het ontwikkelen van slimme apps met een focus op privacy. Hubert te Woerd gaat als curator onderzoek doen naar de achtergronden van het faillissement.
Ook heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken over HTD Transport in Zwolle. Het bedrijf stond nog maar sinds januari vorig jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Onduidelijk is nog waardoor het bedrijf kopje onder is gegaan. Curator Stijn Pennings was nog niet bereikbaar voor een toelichting.
Het detacheringsbureau voor hoger geschoold personeel HSPro uit Hengelo heeft zelf het faillissement moeten aanvragen. Volgens curator Arco Blankestijn was het bedrijf al enkele jaren verliesgevend. Waarop de overkoepelende holding de financiële stekker eruit trok. Volgens de curator hebben zich drie overnamekandidaten gemeld.
Verder werd de eenmanszaak Derks Elektra in Hardenberg failliet verklaard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.