nieuws

Tweehonderd bezoekers bij informatiebijeenkomst vluchtelingen Deventer

Zo'n tweehonderd Deventenaren lieten zich vanavond bijpraten over de komst van nog eens 250 vluchtelingen naar hun stad.Â
De bijeenkomst was in het gebouw waar voorheen matrassenfabrikant Auping gevestigd was. In dat pand worden binnenkort die vluchtelingen opgevangen. De bijeenkomst verliep rustig. Er was kritiek, maar ook weer lof voor het stadsbestuur.

Kritiek van inwoners

De kritiek kwam van inwoners die vinden dat Deventer al genoeg vluchtelingen opvangt in het AZC in Schalkhaar. Ook waren er mensen die vinden dat vluchtelingen helemaal niet welkom zijn in Nederland.
Anderen vrezen voor hun veiligheid op straat omdat ze niet precies weten met wie ze van doen hebben.

Snelle beslissing

Ook waren sommige aanwezigen verbolgen over de snelle beslissing die het gemeentebestuur nam om de vluchtelingen toe te laten en is de communicatie daarover niet bij iedereen goed verlopen. 
Burgemeester Heidema legde uit dat het een weloverwogende beslissing is geweest om op een ongebruikelijke en snelle manier goedkeuring te verlenen voor de komst van 250 vluchtelingen. Ook benadrukte hij dat de veiligheid zoals die nu is in de omgeving van het Auping gebouw niet zal verslechteren.

Ook lof

Toch zijn lang niet alle buurtbewoners bezorgd over de komst van de vluchtelingen. Er was zelfs lof voor het stadsbestuur. Zo waren er mensen die het prezen dat Deventer bereid is om een grote groep vluchtelingen. Andere mensen hebben zich bij het COA aangemeld voor vrijwilligerswerk in het tijdelijke azc.
Wanneer de eerste vluchtelingen in het Auping-gebouw kunnen gaan wonen, is nog niet duidelijk. Burgemeester Heidema zei dat het op korte termijn zal zijn. Het pand zou met een aantal eenvoudige aanpassingen geschikt kunnen worden voor tijdelijke bewoning.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.