nieuws

Overijsselse mbo-scholen scoren goed in Keuzegids MBO 2016

Mbo-scholen scoren goed in Keuzegids MBO 2016
Mbo-scholen scoren goed in Keuzegids MBO 2016
Overijsselse mbo-scholen worden goed gewaardeerd in de Keuzegids MBO 2016, die vandaag is gepubliceerd. In de drie verschillende categorieën staan meerdere Overijsselse scholen in de top drie. De keuzegids is vooral bedoeld voor toekomstige studenten en hun ouders.
Bij de ROC's werd het Hoornbeeck College, met onder meer een locatie in Kampen, als beste gewaardeerd. De gemiddelde opleidingsscore is het hoogste en de school krijgt een voldoende van de onderwijsinspectie. ROC Menso Alting, met locaties in Zwolle en Groningen, komt daar op de tweede plaats vlak achter. Menso Alting kreeg van de onderwijsinspectie een 'goed'.
AOC De Groene Welle, met locaties in Zwolle en Hardenberg, krijgt de een-na-hoogste waardering in de Keuzegids. TIO, met vestiging in onder meer Hengelo, is de beste vakschool volgens de Keuzegids. Het CIBAP Vakcollege in Zwolle is als derde gewaardeerd.
De Keuzegids MBO wordt jaarlijks uitgegeven om toekomstige leerlingen te helpen uit de honderden opleidingen een goede keuze te maken. Komend schooljaar gaat een herindeling van opleidingen in, maar veel scholen hebben die herindeling nog niet klaar terwijl de open dagen al wel voor de deur staan. De makers van de Keuzegids hebben het mbo zoveel mogelijk beschreven op basis van die nieuwe indeling. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.