nieuws

Buren noodopvang vluchtelingen Deventer voelen zich overvallen door besluit

De buren van het oude Auping-pand in Deventer voelen zich overvallen door het besluit van de gemeente om daar een jaar lang 250 vluchtelingen op te vangen.
Hoewel de meesten niet tegen de opvang zijn vinden ze de manier waarop zij niet betrokken zijn bij de besluitvorming vreemd. Ze zijn ook boos dat de gemeente het besluit laat weten via een flyer met daarin de aankondiging dat een dag later een informatie-bijeenkomst wordt gehouden. "Wij voelen ons overvallen door het besluit, er is geen overleg geweest, het wordt ons als een feit gepresenteerd en we mogen nog 'even' wat vragen stellen, maar serieus voelen wij ons niet genomen."

Geen tijd voor overleg

De gemeente zegt dat er geen tijd was voor overleg vooraf. Deventer vindt het gesleep met vluchtelingen van crisisopvang naar crisisopvang niet menselijk, daarom bieden zij een vaste locatie aan.

Buiten spel gezet

De buurt voelt zich buitenspel gezet. Zij hebben vooral vragen over de mate van overlast, huisregels, controle en samenstelling van de groepen die worden opgevangen. De meeste buren zijn niet tegen de opvang, maar ze zijn wel erg ontevreden over de manier van communiceren van de gemeente. Veel buren gaan vanavond naar de informatie-bijeenkomst en nemen een lijstje met vragen mee.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.