nieuws

Nieuwe waterstofauto Green Team Twente moet hoge ogen gooien tijdens Shell Eco Marathon

Dit jaar ging het mis door pech met de auto. Maar volgend jaar moet de waterstofauto van het Green Team Twente hoge ogen gooien tijdens de Shell Eco Marathon in Londen. Gisteren werd het ontwerp van de vernieuwde auto gepresenteerd.Â
De wagen van het Green Team Twente, dat bestaat uit studenten van de UT, moet volgend jaar voldoen aan strengere eisen dan dit jaar.

Nieuw uiterlijk van de auto

De brandstofcel in de auto blijft hetzelfde, maar de auto krijgt een compleet nieuw uiterlijk. "Onze nieuwe auto krijgt een dakconstructie, met een vleugeldeur aan de zijkant, een zogeheten 'Gullwing'-design", zegt Wouter Jeuring van het Green Team.
Verder heeft de auto een belangrijke verbetering in de achterophanging van de auto. De wielen kunnen nu onafhankelijk van elkaar veren en zijn door middel van koolstofvezel stangen vastgemaakt aan de wagen. "De ophanging is nu niet alleen erg light, maar ook makkelijk aan te passen. Dit systeem lijkt veel op dat in lichtgewicht raceauto’s, zelfs in de Formule 1", zegt Jeuring.

Zo zuinig mogelijk rijden

De auto moet een brandstofverbruik van 1 op 1000 halen, wat het Green Team eind juni 2016 een podiumplek moet opleveren tijdens de Shell Eco Marathon. Het doel van de wedstrijd is zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op een gekozen brandstof. De race vond de afgelopen jaren plaats in Rotterdam, maar gaat nu dus naar Londen. 
Het nieuwe parcours kent veel steile hellingen en scherpe bochten. "Ook dat brengt voor ons nieuwe uitdagingen met zich mee", zegt Jeuring. "Zo zit er een 200 meter lange helling in het parcours, een steile afdaling en een bocht van 90 graden. Daar passen we ons ontwerp en onze auto natuurlijk op aan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.