Ex-verpleegkundige Mediant Enschede uit BIG-register geschrapt na seks met patiënte

Een ex-verpleegkundige van Mediant in Enschede is niet meer bevoegd om in de gezondheidszorg te werken. De man is uit het BIG-register geschrapt. Dat is door het ministerie van Volksgezondheid gemeld in een aankondiging in de krant. Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle bepaalde onlangs dat de man uit het register geschrapt moet worden vanwege seks met een patiënt.

De verpleegkundige had mailcontact met de patiënte, wat onschuldig begon maar steeds verder ging. Hij vroeg haar bijvoorbeeld haar seksuele fantasieën met hem 'te delen' en foto's van zichzelf te sturen.

Zo'n 2100 mailtjes

In de nacht voorafgaand aan een professionele afspraak op het werk hadden ze nog dergelijk seksueel contact. Er werden zo'n 2100 mailtjes gestuurd door de twee, waarbij de verpleegkundige vaak het initiatief nam.  De man werd vervolgens ontslagen bij de instelling.

Tijdens de zitting bij het tuchtcollege voerde de man weinig verweer en erkende hij te ver te zijn gegaan in het contact met de patiënte. De man gaf toen ook al aan dat hij niet meer in de gezondheidszorg wilde werken en psychotherapie wilde om inzicht te krijgen in zijn kwetsbaarheden.

Meer over dit onderwerp:
Mediant Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren