nieuws

'Politieagent uit Nijverdal waarschuwde eigenaar hennepkwekerij voor inval politie'

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Een agent uit Nijverdal handelde niet alleen in diverse soorten drugs, hij waarschuwde ook de eigenaar van een hennepkwekerij dat de politie de boel kwam ontruimen. Dat zei de officier van justitie vanmorgen voor de rechtbank in Almelo tijdens de regiezitting tegen de op non-actief gestelde politieman. De verdachte was zelf niet naar de rechtbank gekomen.
De politieman kwam eind vorig jaar in beeld na een melding van de inlichtingendienst van de politie. Daar was informatie dat een politieman en ex-beroepsmilitair uit Oost-Nederland betrokken was bij georganiseerde drugshandel. Heel specifiek was die informatie niet, maar voor de politie genoeg om de man te verdenken en een grootschalig onderzoek te beginnen.

Ambtsgeheim geschonden

Uiteindelijk wordt de man ervan verdacht dat hij cocaïne, xtc-tabletten en Viagra in bezit had en dat hij betrokken was bij een hennepkwekerij aan het Oosteinde in Vriezenveen. De man zou daarnaast zijn ambtsgeheim geschonden hebben door voor zijn partner potentiële huurders te checken in het politiesysteem.

De rechtszaak tegen de agent is gepland voor 19 februari volgend jaar. Op die dag zullen ook een tweetal medeverdachten voor de rechter staan. Wie dat zijn wil de officier van justitie niet zeggen, omdat de twee mogelijk nog niet op de hoogte zijn van de rechtszaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.