nieuws

Marktplein Tubbergen stopt ermee na verbod gemeente

Marktplein Tubbergen stopt ermee
Marktplein Tubbergen stopt ermee
De eigenaressen van Marktplein Tubbergen stoppen met hun zaak. Tot en met zaterdag 16 januari zijn ze open, daarna houdt het op. De eigenaren hadden een conflict met de gemeente Tubbergen. Bij Marktplein mogen van de gemeente geen kleine artikelen meer worden verkocht, anders moeten de eigenaren een dwangsom betalen.Â
Marktplein Tubbergen zit in een pand aan de Marconistraat op het industrieterrein. Particulieren kunnen in het pand een plekje huren om spullen te verkopen. Maar van de gemeente mogen dat alleen grote spullen zijn, zoals auto's, caravans en meubels. Alle kleine artikelen moeten op 18 januari uit de winkel zijn, anders volgt een dwangsom van de gemeente. 

"Teleurgesteld in gemeente"

"De burgemeester heeft aangegeven er alles aan te doen om Marktplein te sluiten en het overgrote deel van de gemeenteraad van Tubbergen heeft zich achter hem geschaard", zeggen Iris en Tine Bekhuis van Marktplein Tubbergen. "Helaas heeft de burgemeester tijdens ons laatste gesprek aangegeven dat het college het te veel werk vindt om regels vorm te geven welke ervoor zorgen dat Marktplein mogelijk is op het industrieterrein. Wij zijn teleurgesteld in de inzet van de gemeente."
In het pand waarin Iris en Tine Bekhuis Marktplein runden was eerder een meubelzaak gevestigd. "Het pand is van onze ouders en stond al jaren te koop en te huur. In maart zijn wij met dit idee gestart." Alleen grote artikelen aanbieden willen Iris en Tine niet omdat het concept is dat particulieren zowel grote als kleine artikelen te koop kunnen aanbieden.

Pand komt weer leeg te staan

Van de gemeente mogen kleine artikelen alleen worden verkocht in het centrum en niet op een industrieterrein. Hoewel er bezwaar is aangetekend, gooien de eigenaressen toch de handdoek in de ring en sluiten hun winkel.
"Het pand komt dus weer leeg te staan en gaat de verhuur in", vertelt Iris. "Het concept Marktplein bieden we wel te koop aan, inclusief het kassa- en boekhoudsysteem, want dat werkt met ons concept heel anders dan bij een 'gewone' winkel." 

Burgemeester: "jammer dat het concept stopt"

Burgemeester Mervyn Stegers van Tubbergen vindt het jammer dat Marktplein helemaal stopt. "We hadden gehoopt dat ze het concept voort zouden zetten. Bijvoorbeeld met kleine artikelen in een pand in de kern van Tubbergen. Maar ik begrijp ook wel dat het lastig is. Ze zitten daar met een groot pand. Hopelijk wordt daar snel een andere bestemming voor gevonden", zegt Stegers. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.