Samenwerking in Overijssel moet komende jaren 47.000 huizen duurzamer maken

Huizen in Overijssel moeten duurzamer worden. De komende vier jaar moeten 47.000 woningen worden aangepakt met als doel minimaal energielabel B te krijgen.Â

In Hardenberg werd gisteren tijdens een netwerkbijeenkomst het een intentieovereenkomst voor dat project gesloten. Dertig partijen uit Overijssel en Den Haag waren daarbij aanwezig. In Overijssel wordt al een aantal jaren gewerkt aan het duurzamer maken van woningen. Er zijn inmiddels 12.000 woningen aangepakt. 

Mes snijdt aan meerdere kanten

De provincie hecht veel waarde aan duurzaamheid en wil in 2023 20 procent nieuwe energie gebruikt. "We hebben de afgelopen jaren gezien dat door samen te werken belangrijke stappen kunnen worden gezet. Het mes snijdt aan meerdere kanten", zegt gedeputeerde Lievers. "Voor bouw- en installatiebedrijven betekent verduurzaming van de woningmarkt dat er de komende jaren een flinke boterham te verdienen is, maar zij zullen wel anders moeten gaan denken en werken." 

"Voor de woningeigenaren is het belangrijk dat zij integraal worden geadviseerd, ontzorgd en dat er mogelijkheden zijn om de investering ook financieel te kunnen dragen. De overheden willen graag hun energiedoelstellingen realiseren en kunnen een ondersteunende rol spelen. Ik ben er trots op dat wij er in Overijssel in slagen om deze samenwerking tot stand te brengen. We zijn hiermee een voorbeeld voor andere provincies."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren