nieuws

FIFA doet onderzoek naar handelwijze Doyen Sports

FIFA doet onderzoek naar Doyen Sports
FIFA doet onderzoek naar Doyen Sports
De FIFA doet onderzoek naar een aantal deals die investeringsbedrijf Doyen Sports sloot met verschillende voetbalclubs. Eén van die deals met FC Twente leidde tot een onderzoek van de licentiecommissie van de KNVB en het opstappen van FC Twente-voorzitter Aldo van der Laan.
De wereldvoetbalbond zegt 'de zaken te bekijken'. Het bedrijf investeert geld in clubs in ruil voor een aandeel in een speler. Als die speler verkocht wordt, krijgt Doyen een deel van de transfersom.
Een contract gesloten met FC Twente, dat uitlekte via de website Football Leaks, wekt echter de indruk dat Doyen invloed heeft op het transferbeleid. Doyen Sports zei eerder tegen het ANP dat 'die bewering onjuist is' en dat het bedrijf zich altijd heeft gehouden aan de regels van de FIFA en de UEFA.

'Criminelen pasten papieren aan'

Volgens het Maltese bedrijf konden verschillende documenten en contracten uitlekken via Football Leaks, omdat hackers hebben ingebroken in de systemen van Doyen. De cybercriminelen pasten bovendien sommige papieren aan, aldus de investeerder.
Vandaar dat het bedrijf een onderzoek van FIFA alleen maar verwelkomt. "Doyen Sports heeft zich altijd gehouden aan de wetten in de landen waar het actief is. Als er contracten zijn, is dat alleen maar om dat clubs graag met ons samen willen werken.''
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.