nieuws

Sanering Olasfa-terrein Olst loopt uit, mogelijk half jaar vertraging

Olasfa-terrein Olst
Olasfa-terrein Olst
De sanering van het Olasfa-terrein in Olst loopt uit. Dat heeft de provincie Overijssel de omwonenden van de voormalige asfaltfabriek laten weten in een brief. "Een forse tegenvaller die wij zeer betreuren!" Mogelijk duren de werkzaamheden een half jaar langer.Â
"Wij moeten u melden dat wij ons niet aan de afspraak met u kunnen houden dat wij stoppen met stomen op 31 december 2015," schrijft de provincie aan de omwonenden. "Een meer dan vervelende boodschap. Dat realiseren wij ons goed."
In de grond op het terrein van de oude fabriek is volgens een woordvoerder van provincie 'veel meer troep gevonden dan verwacht'. 

Stroom teer- en olieproducten blijft doorgaan

De provincie heeft vorig jaar 3 miljoen euro extra vrijgemaakt om de sanering eind dit jaar af te ronden. Zonder succes dus. Vorige maand heeft de aannemer die de grond saneert, laten weten dat de stroom teer- en olieproducten uit de bodem onverminderd door blijft gaan.
"Dit jaar is tot midden november ruim 310 ton puur product (100% teer- en olieproducten) verwijderd. Wekelijks wordt nog steeds gemiddeld 10 ton afgevoerd. Deze hoeveelheden overtreffen werkelijk alle verwachtingen."

Mogelijk half jaar vertraging

De verwachting was dat er ongeveer 260 ton afval uit de grond zou komen, maar uit nieuwe berekeningen blijkt dat er wel 485 ton afval uit de grond kan komen. 
De vertraging die het saneringsproject oploopt, is volgens de provincie 'zeker enkele maanden'. De verwachting is dat er zeker 4 tot 6 maanden aan extra werk in de grond zit. 
De sanering van de grond van het voormalig Olasfa-terrein begon in 2006. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.