nieuws

Gemeente Olst-Wijhe woedend op provincie Overijssel: "We voelen ons niet serieus genomen"

Wethouder Blind van de gemeente Olst-Wijhe is des duivels op de provincie Overijssel, die heeft aangekondigd dat de sanering van het Olasfa-terrein maanden langer gaat duren. "We zijn enorm teleurgesteld", aldus Blind.
Op het Olasfa-terrein is veel meer verontreiniging aangetroffen dan aanvankelijk gedacht. "Dat is slecht nieuws en heel slecht door de provincie gecommuniceerd. We kunnen ons goed voorstellen dat de bewoners hier enorm teleurgesteld over zijn", aldus Blind.

Onbehoorlijk

Het gaat op het Olasfa-terrein om teer en oliën. De sanering duurt al bijna 10 jaar en zou op 1 januari voltooid zijn. Totdat dinsdagavond op een bewonersavond het slechte nieuws werd gemeld. "En om dan zo via via te horen dat de sanering nog maanden doorgaat, zonder ambtelijk geïnformeerd te zijn, dat vind ik onbehoorlijk. We voelen ons niet serieus genomen."
Het slechte nieuws en de manier van communiceren zijn hard aangekomen bij de wethouder. "Het is een complete verrassing. Onze empathie gaat uit naar de bewoners. Die hebben zware jaren gehad en dachten nu eindelijk naar de toekomst te kunnen kijken. En dan komt er zo'n mededeling die terloops wordt gedaan. Dit kunnen we niet zomaar over onze kant laten gaan."

Stoom uit oren

Blind wil een indringend gesprek met de provincie. Over de vergunningverlening en de compensatie voor de omwonenden. "En we vragen ons af of we wel met de uitvoerder verder moeten, de CombinatieOlasfa. Wij hebben er altijd enorm ons best voor gedaan om dit proces zorgvuldig te laten verlopen en dan krijg je dit.. De stoom komt niet meer uit mijn oren, maar dat was eerder deze week wel het geval!"
De provincie Overijssel wil niet reageren op het verlengen van de saneringswerkzaamheden in Olst. De provincie wil eerst het contact met de bewoners afwachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.