nieuws

'Mails tussen FC Twente en Doyen openbaar gemaakt'

Onderzoek contract FC Twente met Doyen Sports
Onderzoek contract FC Twente met Doyen Sports
Op een klokkenluiderswebsite voor de voetbalwereld zouden nieuwe documenten geplaatst zijn over de relatie tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen. Het zou gaan om negentien documenten met daarin mailverkeer tussen functionarissen van FC Twente en de directie van Doyen, Nelio Lucas en Alfredo Garzon, aldus de Twentsche Courant Tubantia.
Volgens de krant hebben de mails een minder explosieve lading dan die van twee weken geleden, toen een aanhangsel met 'geheime' afspraken tussen de oud-voorzitters Munsterman en Van der Laan en Doyen op internet verscheen. De nu gepubliceerde mails zouden de verhouding weergeven tussen Twente en de op Malta geregistreerde investeringsmaatschappij, die een deel van de transferrechten van zeven spelers in eigendom had.

Afstand van tv-gelden

In de mails zouden details over transfers staan. Verder wordt Doyen volgens de krant in de mails heel dringend verzocht om afstand te doen van de tv-gelden voor het huidige seizoen en die van volgend seizoen, die het deels in onderpand heeft. Twente zou de rechten in onderpand willen geven aan een andere financier. Deze financier is waarschijnlijk de Britse bank waarvan de club afgelopen 8 miljoen euro leende om een solvabiliteitsprobleem op te lossen en de fiscus te kunnen betalen, aldus de krant.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.