nieuws

Uitvoegstrook Spitdijk op N344 bij Bathmen tijdelijk weer open

Asfalt
Asfalt
De provincie Overijssel neemt vanaf woensdag de rechtsafuitvoegstrook Spitdijk bij Bathmen op de provinciale weg N344 tijdelijk weer in gebruik. De paaltjes van de tijdelijke afzetting kunnen door het strooien van de weg raken en dat levert gevaarlijke situaties op.
Bij wijze van proef is de rijstrook voor rechtsaf slaan op de weg van Deventer naar Holten sinds de zomer afgesloten. In het voorjaar van 2016 wordt deze strook definitief verwijderd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De provincie heeft dit besluit genomen in nauw overleg met de politie en de gemeente Deventer en na afstemming met buurtvereniging Oude Molen.

Kans op ongelukken door beperkt zicht

Uit de proef blijkt dat het verwijderen van de uitvoegstrook ernstige ongelukken voorkomt tussen het verkeer op de kruising van de N344 en de Spitdijk. Vanaf de Spitdijk is het zicht naar links op de N344 beperkt als zich een voertuig op de rechtsafstrook bevindt.
Al eerder zijn in heel Overijssel op alle provinciale wegen de rechtsafuitvoegstroken verwijderd. Dit leidt volgens de provincie daadwerkelijk tot een afname van het aantal ongelukken.

Doorstroming nauwelijks belemmerd

In de proef is ook gekeken of de doorstroming van het verkeer richting de Spitdijk belemmerd wordt door het weghalen van de uitvoegstrook, aangezien zich dicht bij de kruising een spoorwegovergang bevindt. Hieruit blijkt dat het verwijderen van deze rijstrook alleen bij een gesloten overweg zeer beperkt van invloed is op de doorstroming.
Het definitief weghalen van de rechtsafuitvoegstrook is in de winter niet mogelijk in verband met de natte berm. Daarom worden de werkzaamheden in het voorjaar uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.