nieuws

FC Twente: morgen uitspraak licentiecommissie KNVB over samenwerking Doyen

FC Twente zegt dat de licentiecommissie morgen een uitspraak doet over de samenwerking van FC Twente met investeringsmaatschappij Doyen Sports. Dat heeft commissaris Ton Heerts van FC Twente vanavond gemeld tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad van Enschede.Â
De licentiecommissie van de KNVB komt dan naar buiten met een besluit over FC Twente. De club zal dan horen of er een straf volgt voor de samenwerking met Doyen en hoe hoog die straf uitvalt. 

Transferbeleid

Een deel van het contract tussen FC Twente en Doyen verscheen eind november op de website Football Leaks. Uit dat document zou blijken dat Doyen mogelijk invloed had op het transferbeleid bij de eredivisionist uit Enschede. De licentiecommissie besloot de zaak te onderzoeken, omdat dergelijke inmenging van een derde parij in het beleid van een voetbalclub verboden is. In het ergste geval kan Twente de proflicentie kwijtraken.

Toelichting

In de aanloop naar de uitspraak, morgen, heeft de licentiecommissie van de KNVB met FC Twente en de gemeente Enschede bijeengezeten. Tijdens die bijeenkomst kon FC Twente onder meer de samenwerking met Doyen Sports toelichten. 
Over de straffen die de club boven het hoofd hangen, is de afgelopen weken veel gespeculeerd. Mogelijk raakt de club haar licentie kwijt of een boete. Hoe hoog de straf werkelijk uitvalt, zal morgen blijken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.