nieuws

Komst bouwmarkt Hornbach naar woonboulevard Almelo blijft onzeker

Komt bouwmarkt Hornbach naar Almelo? Dat blijft de vraag
Komt bouwmarkt Hornbach naar Almelo? Dat blijft de vraag
De vestiging van bouwmarkt Hornbach op de woonboulevard in Almelo blijft onzeker. Dit bleek vandaag tijdens een bezwarenzitting bij de Raad van State.
De Raad van State haalde een jaar geleden het bestemmingsplan voor Hornbach onderuit. De Raad vond de vrees van de concurrerende bouwmarkten Gamma en Praxis voor grote leegstand op de woonboulevard terecht.

Vrees voor meer leegstand op de woonboulevard
Met de komst van Hornbach is de kans groot dat een van de twee andere bouwmarkten op de woonboulevard omvalt vanwege overaanbod en er leegstand ontstaat. De leegstand in Almelo is volgens Gamma al veel groter dan het landelijk gemiddelde.
Als Gamma of Praxis door de komst van Hornbach moet sluiten, dan wordt de leegstand in Almelo onaanvaardbaar hoog. Verloedering van de woonboulevard ligt dan op de loer, zegt de advocaat van Gamma. De gemeente kreeg de opdracht van de Raad om nog eens goed te kijken naar de gevolgen van de komst van Hornbach.

Gemeente blijft bij conclusie dat Hornbach kan komen

Dat heeft de gemeente gedaan en blijft bij de conclusie dat Hornbach toch kan komen. Maar niet alleen bij Gamma en Praxis blijven de twijfels.
Ook de Raad van State is nog niet overtuigd.

De Raad overwoog vandaag zelfs om de zitting af te breken en de gemeente opnieuw huiswerk te geven. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar de twijfels bij de Raad zijn wel gebleven. 

De Raad doet binnen enkele maanden uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.