nieuws

Team Universiteit Twente en Saxion racet dwars door India in Tuk Tuk

Racen in een Tuk Tuk
Racen in een Tuk Tuk © Javarman3/iStock
Het is een spin off van het Solar Team Twente, maar daarom niet minder serieus. Vanaf 1 januari gaat de Rickshaw Run van start India. Zes (oud)-studenten van de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool doen mee. Ze racen van Kochi in het zuiden naar Jaisamler in het noorden van India. Dat gebeurt in twee Tuk Tuk’s, het beroemdste vervoersmiddel in India.
De teamleden benutten hun technische kennis door de Tuk Tuk’s te voorzien van zonnecellen. Tijdens de race wordt er geld opgehaald voor het goede doel.
"Na de World Solar Challenge in Australië zijn zowel wijzelf als heel Twente toe aan een nieuw avontuur”, vertelt teamlid Mark Overbeek. "Wij jagen onze jongensdromen nog altijd na. Daarom gaan we dwars door India rijden in een Tuk Tuk. Het is fantastisch samen met je vrienden mee te doen aan één van de meest uitdagende races ter wereld en tegelijkertijd de goede doelen Make-A-Wish en Cool Earth te steunen.”
Zonnecellen uit ruimtevaart
Teamleden Frank, Jeroen, Koen, Mark, Thijs en Tom gaan met hun twee Tuk Tuk’s het avontuur aan. Met deze ultramoderne en voor comfort gebouwde Tuk Tuk’s legt het team in twee weken tenminste 2500 kilometer door India af. De technische kennis onderscheidt hen van de andere teams tijdens de Rickshaw Run. "We nemen zonnecellen uit de ruimtevaart mee om onze Tuk Tuk’s van energie te voorzien”, zegt Overbeek. "Ook al is de techniek van een Tuk Tuk maar simpel, het Tuk Tuk Team Twente wil natuurlijk het maximale uit de voertuigen halen.”
Het team doneert de helft van de opbrengst aan de Twentse afdeling van de Make-a-Wish foundation en de andere helft aan Cool Earth, dat zich inzet voor de herplanting en het behoud van regenwouden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.