nieuws

Wat bezielt een dierenbeul? Aantal meldingen van mishandeling neemt toe

Het meldpunt Dierenleed Preventie signaleert een stijging van het aantal mishandelingen van paarden. In 2014 kwamen er vijftig meldingen binnen, afgelopen jaar waren het er negentig. Eén van die meldingen kwam uit Vriezenveen. Daar waren twee ezels het slachtoffer van een dierenbeul.
Het is alweer een jaar geleden. Manon Preuter uit Vriezenveen vond haar ezeltjes zwaar toegetakeld in de wei. "Eén van de twee heeft het niet overleefd. En de ander is nog steeds bang als een vreemde haar van achteren benadert." De impact die het heeft achtergelaten bij het gezin is groot. De dochter van Manon wilde zelfs haar paard verkopen, zodat de beul geen kans maakte bij haar dierbare paard.

Profiel van daders is onbekend

Gezondheidspsycholoog Nienke Endenburg vindt dat dierenbeulen opgesloten en behandeld moeten worden. "Mannen mishandelen dieren om aan seksuele fantasieën te voldoen of uit agressie. Mannen willen macht vertonen en snijden dan dieren kapot. Ook vrouwen hebben seks met dieren, maar vertonen minder agressie."
Uit onderzoek van over de hele wereld blijkt dat er geen vast profiel is schetsen. "Soms zijn het snelle zakenjongens met bizarre fantasieën. Maar het kan je buurman zijn." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.