nieuws

Wethouder Eerenberg blij met 'wel afgewogen besluit' van raad Enschede

Wethouder Eelco Eerenberg (Enschede)
Wethouder Eelco Eerenberg (Enschede)
"Ik ben blij met deze uitkomst en ik vind dat de gemeenteraad een wel afgewogen besluit heeft genomen. Er zijn strikte voorwaarden gesteld, zowel financiële zekerheden als bijdragen van de club aan maatschappelijke initiatieven." Dat is de reactie van wethouder Eelco Eerenberg op het besluit van de gemeenteraad om in te stemmen met een garantstelling van 32 miljoen euro voor FC Twente.
"FC Twente is voor ons een belangrijke instelling en we willen graag betaald voetbal voor onze regio behouden. Wij hebben ons werk gedaan, FC Twente is nu aan zet om zowel organisatorisch en sportief weer goed te gaan presteren.”

Strenge voorwaarden

De gemeenteraad van Enschede stemde vanavond met ruime meerderheid  voor de  garantstelling van maximaal 32 miljoen euro aan FC Twente. Hiermee is het voortbestaan van de club veiliggesteld. De raad verbindt strenge voorwaarden aan deze garantstelling. FC Twente heeft aangegeven alle voorwaarden zonder voorbehoud na te komen.
De huidige lening aan de voetbalclub wordt afgelost; met het herfinancieringsplan stelt de gemeente 17 miljoen euro zeker die ze op dit moment als lening aan de club heeft uitstaan. De gemeente Enschede stelt zich garant voor een bedrag van maximaal 32 miljoen euro. 

Voetbal behouden

“In de afgelopen periode is er intensief overlegd en samengewerkt om ervoor te zorgen dat de club haar boekhouding zo spoedig mogelijk weer op orde krijgt.” Aldus wethouder Eelco Eerenberg. “Er zijn strikte voorwaarden gesteld, zowel financiële zekerheden als bijdragen van de club aan maatschappelijke initiatieven. FC Twente is voor ons een belangrijke instelling en we willen graag betaald voetbal voor onze regio behouden. Wij hebben ons werk gedaan, FC Twente is nu aan zet om zowel organisatorisch en sportief weer goed te gaan presteren.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.