nieuws

Dickens Festijn Deventer, the day after: honderden pakken naar de stomerij

Opruimen, kostuums sorteren, afval afvoeren, pakken naar de stomerij brengen. De dag na het Deventer Dickens Festijn is allesbehalve een dag van uitblazen voor de organisatie.
"En ik móet er bij zijn", zegt mede-organisator Emmy Strik over het uitzoeken van alle pakken van de figuranten. Bijna 1000 zijn het er in totaal, waarvan ongeveer 600 van Strik zelf. "En alleen ik weet welke pakken van mijzelf zijn en welke van het kledingverhuurbedrijf."

Zweten in Dickens-pakken

De kleding gaat na het het Dickens Festijn naar de stomerij. In de pakken is het voorbije weekend flink gezweet door de hoge temperaturen. "Maar denk niet dat er extra gestoomd moet worden", aldus Emmy Strik.
"Dat gebeurt ieder jaar al op grote schaal. En repareren, dat doe ik ook. Ik heb nu al weer heel veel losse knoopjes gezien."

Tevreden over festijn

Emmy Strik kijkt net als Hein te Riele van het VVV Evenementenbureau in Deventer tevreden terug op het Dickens Festijn, dat door 135.000 mensen bezocht werd. Te Riele: "Het was een zeer geslaagd Dickens Festijn, in alle opzichten.
We merkten echt dat iedereen er erg veel zin in had. We hebben ook ontzettend veel positieve reacties gehad. Kortom, opnieuw een geweldig affiche voor Deventer en Overijssel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.