nieuws

Overijsselse Merentocht officieel natuurijsklassieker

Schaatswedstrijd op natuurijs
Schaatswedstrijd op natuurijs
Geen ijs te bekennen en ook voorlopig niet te verwachten, dus had het bestuur van de Overijsselse Merentocht alle tijd om de puntjes op de i te zetten voor het geval het er ooit van komt. De Overijsselse Merentocht is voortaan officieel een natuurijsklassieker.
De merentocht van 200 kilometer - die nog nooit is verreden - is toegetreden tot het selecte gezelschap van de topwedstrijden van de Stichting Natuurijsklassiekers, die onder meer de Holland Venetiëtocht bij Bolkzijl en Wanneperveen organiseert.

Verzekerd van goed deelnemersveld

Door de aansluiting bij de natuurijsklassiekers is de Overijsselse Merentocht verzekerd van een goed deelnemersveld. De stichting regelt dat er maar één klassieker per dag wordt gereden, als er ijs ligt.
Een ander effect van het aanhaken bij de topwedstrijden is dat er andere sponsoren komen en voor landelijke televisie opnames worden gemaakt. De huidige sponsor van de Overijsselse Merentocht is de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. Daar komen via de natuurijsklassiekers KPN, Unox en de Telegraaf bij.

Nooit echt gehouden

Sinds de oprichting is het schaatsen van de Overijsselse Merentocht tot nu toe een wens gebleven. Eén keer was hij bijna gehouden. Dat was in februari 2012. Het besluit enkele maanden eerder om de start en finish van Blokzijl naar Steenwijk te verplaatsen gooide toen roet in het eten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.