Radio Oost-programma 'Uit de weg' stopt na 27 jaar

Radio Oost zendt zondag 27 december de laatste uitzending van het programma 'Uit de weg' uit. Na 27 jaar stopt het wekelijkse radioprogramma over welzijn en zorg in Overijssel.

'Uit de weg' heeft zich in de afgelopen kwart eeuw ontwikkeld van een programma 'van en voor gehandicapten en chronisch zieken' tot een professioneel radioprogramma over zorg en samenleving dat werd gemaakt door vrijwilligers. Radio Oost begon in 1988 met het programma.

Zorg in onze samenleving
De geschiedenis van het radioprogramma loopt parallel met de ontwikkelingen in de wereld van welzijn en zorg. Bij het begin in 1988 lag de nadruk op emancipatie van gehandicapten en chronisch zieken. Later kwam deze te liggen op de rol en positie van de zorg in onze samenleving.

Arcon
Arcon (onderzoeks- en adviesorganisatie voor de civil society) heeft samen met Radio Oost het programma financieel ondersteund. Arcon faciliteerde de vrijwilligers, RTV Oost stelde apparatuur en technici ter beschikking. Medio dit jaar heeft Arcon besloten de beschikbare middelen op een andere manier in te zetten. Reden voor RTV Oost om na 27 jaar te stoppen met het programma.

Henk Schaap

De laatste uitzending, zondag 27 december van 18.00 uur tot 18.30 uur, wordt gepresenteerd door Wim Morsink. Vorige maand overleed vaste presentator Henk Schaap na een kort ziekbed. Hij was sinds 2001 betrokken bij 'Uit de weg', dat hij als 'zijn' uitzending beschouwde. 

Meer over dit onderwerp:
Uit de Weg Radio Oost Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren