nieuws

'Onderzoek FNV en SP Enschede naar Regiotaxi in Twente'

Het pand van Brookhuis in Oldenzaal
Het pand van Brookhuis in Oldenzaal
De Enschedese afdeling van de SP en vakbond FNV doen onderzoek naar de klachten over de Regiotaxi in Twente. De cao zou niet worden nageleefd en bij een meldpunt van de SP regent het klachten, meldt de Twentsche Courant Tubantia.Â
Herbert Römer, bestuurder vervoer van FNV Taxi, stelt in de krant dat chauffeurs beweren dat de urenregistratie niet overeenkomt met de in de praktijk gewerkte uren. FNV Taxi heeft inmiddels vier keer met een groep chauffeurs van Brookhuis om de tafel gezeten.
Tubantia stelt dat er meer aan de hand is naar aanleiding van een gesprek dat de krant vertrouwelijk voerde met chauffeurs van de regiotaxivervoerder.

Onheus

Bij Brookhuis zou sprake zijn van een angstcultuur en intimidatie door de leiding. „Kritiek wordt niet geduld. Als je opmerkingen maakt over het niet naleven van de cao, kun je erop rekenen dat je door de bedrijfsleiding onheus wordt bejegend. Dan hebben we het echt over een pestcultuur”, aldus de chauffeurs in de krant.

Klachtenregen

Annelies Futselaar van de SP in Enschede houdt zich bezig met het dossier Brookhuis. Haar partij heeft een meldpunt opgericht, waar het klachten regent over de Regiotaxi. Futselaar is er niet blij mee dat Brookhuis ritten voor de Regiotaxi uitvoert met scholierenbusjes met een veel te hoge instap.
Ook het gebruik van smartcabs is tegen het zere been van Futselaar. Smartcabs zijn kleine VW Up’s die worden gereden door jongeren met een leerwerkplek. „Die auto’s zijn veel te klein voor regiotaxivervoer. Ouderen zitten met de rollator op schoot”, aldus Futselaar. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.