Ludieke acties aangekondigd tegen afvalwater NAM in Twente

De NAM pompt schadelijk afvalwater in de bodem van Twente en daar moet wat tegen gedaan worden. Dat vindt de actiegroep 'Stop afvalwater Twente' en zij kondigden vandaag aan ludieke acties te zullen voeren, naast het aanvragen van een petitie.

"We zijn het een beetje zat met het afvalwater", zegt Freddy Mensink, woordvoerder van de actiegroep, die vanochtend bijeenkwamen in 't Eschhoes in Vasse. "Het leeft nog te weinig in Twente, mensen lijken het gevaar nog niet in te zien van het afvalwater."

Dat komt mogelijk omdat het probleem nog niet voor de huidige generatie geldt: "De actiegroep heeft het gevoel dat dit afvalwater voor de toekomstige generaties problemen gaat opleveren.

Ludieke acties

Er zal een petitie worden opgezet, die in maart aan minister Kamp van Economische Zaken overhandigd kan worden. Verder overweegt de actiegroep om met wat ludieke acties aandacht te creëren voor het probeem. Mensink: "De tijd van carnaval komt er weer aan en we kunnen bijvoorbeeld flesjes water uitdelen met stickers tegen afvalwater erop. Wel opletten dat we niet per ongeluk het afvalwater in de flesjes doen natuurlijk."

Afvalwater schadelijk voor mens en natuur

Eerder deze maand kwam een nieuw onderzoek naar buiten dat zestig procent van de injectieputten gebruikt door de NAM een toenemend gevaar vormt voor mens en natuur. Het onderzoek is gedaan in opdracht van minister Kamp. De NAM beweert op haar website dat de waterinjectieputten niet schadelijk zijn.

Meer over dit onderwerp:
afvalwater waterinjectie Twente Vasse Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren