nieuws

Boze boeren zijn gemeente Staphorst zat: woensdag actie op A28

Zo'n veertig boze boeren zeggen woensdagmorgen met hun tractor over de A28 van Staphorst naar Zwolle te willen gaan rijden. Dit uit protest tegen de handelwijze van de gemeente Staphorst.
Volgens de boeren liggen zij al geruime tijd in de clinch met de gemeente Staphorst over allerlei regels en vergunningen en zeggen ze het getraineer van de ambtenaren meer dan zat te zijn.
Het is de bedoeling woensdag met veertig tractoren vanuit Staphorst over de A28 naar Zwolle te rijden.

Ambtenaren al langer onder vuur

De ambtenaren van de gemeente Staphorst liggen al langer onder vuur. Volgens een aantal inwoners omdat ze willens en wetens procedures naar hun hand zetten, om eerder gemaakte fouten te maskeren en zo toch recht te zetten wat ooit krom was.
Voor de betrokken boeren is de maat nu vol en willen ze door de gemeente op een fatsoenlijke manier worden behandeld. 

Tweede keer

Eerder dit najaar was voor de boeren de maat ook al vol en trokken ze met hun tractoren naar het gemeentehuis om verhaal te halen.
Na een gesprek met het gemeentebestuur en de belofte dat hun klachten serieus zouden worden genomen, kon worden voorkomen dat de boeren toen al de snelweg zouden oprijden. 

Gevoelens van onvrede niet weggenomen

Volgens een woordvoerder van de boze boeren zijn de gevoelens van onvrede niet weggenomen en voelen de boeren zich nog steeds onheus bejegend. Er is inmiddels contact geweest met politie en Rijkswaterstaat en zou er toestemming zijn de actie door te laten gaan.
Om alles in goede banen te leiden, zijn er verkeersregelaars geregeld. Omdat het momenteel een vakantie-periode is, is de verwachting dat het met de overlast op de snelweg mee zal vallen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.