nieuws

Vrees voor warm weer is ijdel; IJsbeeldenfestival in Zwolle kent lange wachtrijen

IJsbeelden Festival Zwolle 2015
IJsbeelden Festival Zwolle 2015
Even was er de vrees dat het warme weer roet in het eten zou gooien bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Niets blijkt minder waar, want met een enorme wachtrij en vijfduizend bezoekers per dag gaat het beter dan ooit in de koude ruimtes vol ijssculpturen.
"We hadden wel meer mensen dan vorig jaar verwacht, maar deze grote wachtrijen hebben mij ook verrast", zegt Marc van Aalst van de organisatie. "We hebben mensen die geen zin hadden in het lange wachten maar de stad ingestuurd, met de boodschap om het later vandaag weer te proberen."

Festival langer open

Om aan de enorme vraag te voldoen, is het festival langer open. "We sluiten niet tot we iedereen die hierheen is gekomen, door de hallen heen hebben laten lopen", zegt Van Aalst. De sluitingstijd van 17.30 uur wordt daarmee in de prullenmand gegooid: "We gaan desnoods tot laat in de avond door."

Warme weer

Ondanks het warme weer hebben mensen behoefte aan de kou van de sculpturen. Van Aalst: "Ik heb zelfs gehoord dat mensen niet meer op wintervakantie naar Oostenrijk gingen omdat er geen sneeuw lag en daarom maar naar Zwolle toekomen voor het festival."
De warmte zorgt ook voor extra werkzaamheden voor de organisatie: "We hebben extra verkoeling moeten aanbrengen in de hal, waardoor de temperatuur is gedaald naar min 11 graden."
De organisatie verwacht dit jaar ruim honderdduizend bezoekers in Zwolle. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.