nieuws

Gert Huzink uit Manderveen mikt op top-15 klassering in Dakar Rally

Vrachtwagencoureur Gert Huzink uit Manderveen wil bij de Dakar Rally in de top-15 eindigen. De rally van ruim 9.000 kilometer start vandaag in Buenos Aires.
Het is voor Huzink de tweede keer dat hij meedoet in een vrachtwagen. Vorig jaar werd hij 25-ste op ruim 22 uur achterstand van de winnaar. In de drie voorgaande jaren deed Huzink mee in een auto, maar viel hij telkens uit.
"Dit jaar willen we verder voorin eindigen. Onze Tatra-truck was al stabiel, maar we hebben met een nieuwe Volvo-motor meer pk gekregen. Ook de remmen zijn verbeterd", zegt Gert Huzink vol zelfvertrouwen. Zeker in de eerste etappes wil Huzink "vol gas" geven om minder last te hebben van stof en achterblijvers.

Duinen

De Dakar Rally is opgedeeld in dertien etappes. Na de start in Argentinië wordt een stuk Bolivia door gereden, waarna vervolgens op 16 januari in Rosario (Arg) wordt gefinished. "Het is jammer dat de duinen in Peru vanwege de weersomstandigheden zijn gecanceled, maar het zal een zware rit worden", zegt Huzink. "De organisatie heeft als doel dat zeker de helft van de deelnemers de finish niet haalt." 

Verraderlijk

De Dakar Rally is niet zonder gevaren. Er zijn in het verleden dodelijke ongevallen gebeurd. "Ik ben niet bang. Als je angst hebt, moet je stoppen. Ik verwacht wel een hele snelle editie. Er zitten verraderlijke, onverwachte dingen in het parcours en met een truck die 140 rijdt hoeft er maar iets te gebeuren of je maakt een koprol."
Bij de motoren doet Jasper Riezebos uit IJsselmuiden mee; Bastiaan Nijen Twilhaar uit Vriezenveen neemt deel met een quad. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.