nieuws

Omzeilen carbidverbod in Raalte blijkt grap van buurtbewoners

Omzeilen carbidverbod blijkt grap
Omzeilen carbidverbod blijkt grap
Het was een oud-en-nieuw-grap richting politie en gemeente. Buurtbewoners van de Warmelo in Raalte die een 'huiskamer' op straat hebben nagebouwd om zo 'binnen' carbid te kunnen schieten.
De 'huiskamer' in de vorm van een tent kwam er, maar die was om gezellig met de buren oud en nieuw te vieren. En die was niet gebouwd om met carbid te gaan schieten, zoals sinds gisteren staat te lezen op SallandCentraal.
In het artikel was te lezen dat de buurt de regels in de gemeente wilde omzeilen. "Als we van hieruit gaan schieten doen we dit dus eigenlijk binnenshuis", aldus een van de buurmannen in het artikel. Op de vraag 'Wat als de politie komt controleren?', zei een van de andere buurmannen: "Dan doen we de deur gewoon niet open."

Ongenoegen

De buurt wilde met het bericht op Salland Centraal haar ongenoegen uiten over het feit dat er in de bebouwde kom niet meer met carbid geschoten mag worden. "Het is altijd veilig verlopen, we schoten met ballen en weinig bussen. En het gekke is dat bijvoorbeeld in Kampen men wel gewoon mag schieten met carbid," zegt buurtbewoner Dick Middendorp.
"De politie heeft ons vorig jaar gewaarschuwd voor hoge boetes, dus dat hebben we niet geriskeerd." Wel leuk het de buurtbewoners leuk om een grap uit te halen met de politie en die bleek volgens Middendorp te werken. "Al vrij snel na het publiceren van het artikel reden meerdere politieauto's door de straat."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.