Overijsselse ziekenhuizen spreken van rustige nacht

Het was een relatief rustige jaarwisseling voor de Overijssels ziekenhuizen. Bij de ziekenhuizen van MST en ZGT is zelfs sprake van een lichte daling als het gaat om het aantal oud en nieuw slachtoffers.

Dokter Janssen van het MST zegt dat de meeste verwondingen zijn ontstaan door rondvliegend vuurwerk. Bij de ziekenhuizen van ZGT werden vijftien slachtoffers behandeld op de eerste hulp, negen uit Almelo en zes uit Hengelo. Eén van die mensen is overgebracht naar een specialistisch ziekenhuis. De andere slachtoffers konden na behandeling weer naar huis.

Overmatig alcoholgebruik

Bij het Isala ziekenhuis in Zwolle waren er veertien vuurwerkslachtoffers, waaronder vier jongeren. En vier mensen hadden te veel alcohol op. Er waren geen bedreigende situaties op de eerste hulp in Zwolle. In het Deventer Ziekenhuis was het een rustige nacht. Eén vuurwerkslachtoffer meldde zich, en vier mensen hadden te veel gedronken.   

Nieuwjaarsbaby's
De eerste nieuwjaarsbaby van Overijssel werd om drie over twaalf geboren. Jaycee-Linn van den Belt kwam op de wereld in het Deventer Ziekenhuis. Ook in het Isala ziekenhuis werd een nieuwjaarsbaby geboren. Wel op een later tijdstip: om 01.37u kwam Walter op de wereld. 

Deel dit artikel:

Reageren