nieuws

Nieuwe beelden van inbrekers Media Markt in Onder de Loep

Gat in dak van de Media Markt in Hengelo
Gat in dak van de Media Markt in Hengelo
Opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost zendt donderdag nieuwe beelden uit van de mannen die in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december via het dak hebben ingebroken bij de Media Markt in Hengelo.
Bij de inbraak via het dak van de winkel werden honderden mobiele telefoons van de merken Sony, Samsung en Apple gestolen. De winkelwaarde van de gestolen telefoons is 325.000 euro.
Vorige week werd in Onder de Loep aandacht besteed aan de kapitale inbraak en dat heeft een aantal tips opgeleverd. De tips worden nagetrokken door de politie. De 'gouden tip' lijkt er nog niet tussen te zitten. De recherche hoopt dat de nieuwe beelden volgende week namen gaan opleveren. Naast Onder de Loep besteed ook het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op 19 januari aandacht aan de inbraak.

Verzekeraar komt met beloning

Los van de politie en justitie komt de verzekeraar van de Media Markt met een beloning voor informatie over de inbraak. Morgen staat daarover in de Twentsche Courant Tubantia een beloningsadvertentie.
Een bedrag wordt nog niet op voorhand aan de beloning verbonden. Het onderzoeksbureau I-tek dat voor de verzekeraar werkt, zegt dat de beloning afhankelijk is van de kwaliteit van de informatie en het aantal gestolen telefoons dat wordt teruggevonden.
"Voor aanwijzingen die leiden tot het bekend worden van de daders (vermoedelijk afkomstig uit het oosten van Europa), de oplossing van dit
misdrijf en het terugverkrijgen van de ontvreemde goederen kunt u rekenen op een aantrekkelijke beloning" staat in die advertentie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.