Kredietbedrijf Qredits uit Almelo gaat 100 miljoen extra uitlenen aan starters

De Almelose kredietorganisatie Qredits krijgt een lening van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB). Daarmee kan Qredits zo'n 7500 micro- en mkb-kredieten uitlenen.

Qredits is een aantal jaren geleden opgericht door het ministerie van Economische Zaken en wordt ondersteund door de 'reguliere' banken.

Uitlenen van microkredieten

Het bedrijf leent vooral microkredieten uit aan startende ondernemers, die niet interessant zijn voor de banken. Ook leent Qredits uit aan het MKB, vooral leningen die eerst zijn afgewezen door 'reguliere' banken. Een microkrediet is maximaal 50.000 euro, een mkb-krediet maximaal 250.000 euro. 

Qredits heeft nu zo'n 130 miljoen euro uitgeleend en zal door de kapitaalinjectie van de EIB bijna kunnen verdubbelen qua uitgeleend kapitaal. Ruim vijftig medewerkers beoordelen de kredietaanvragen en Qredits onderscheidt zich van banken doordat starters met een microkrediet een coach krijgen. In totaal zijn er 600 coaches, mensen uit het bedrijfsleven, die de starters ondersteunen met hun onderneming. 

Feestelijke bijeenkomst met koningin Maxima

De 'overdracht' van de 100 miljoen euro is vanmiddag met een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam, waarbij de betrokken Eurocommissaris, minister Kamp en koningin Máxima aanwezig zullen zijn. Máxima is een voorstander van het uitlenen van micro-kredieten en is al eerder op bezoek geweest bij Qredits in Almelo.

Meer over dit onderwerp:
microkrediet Qredits Koningin Maxima Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren