Go Ahead Eagles versterkt zich met Adam Sarota

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Adam Sarota. De 27-jarige Australiër komt over van FC Utrecht en tekent een contract voor een half jaar in Deventer.

Hij was deze week proefspeler tijdens het trainingskamp in Rheden. Gisteren speelde hij ook mee in het duel tegen hoofdklasser NSC (6-0). "Hij beschikt over een uitstekende Australische sportmentaliteit en past heel goed in de groep. We zijn ervan overtuigd dat Adam met zijn ervaring, voetbalkwaliteiten, teamgevoel en mentaliteit een toegevoegde waarde voor onze selectie is", vertelt Adrie Steenbergen, verantwoordelijk voor het technisch beleid van de club.

Sfeer

Sarota kent de club al een beetje en is onder de indruk van De Adelaarshorst: "Ik heb op tv dit seizoen al enkele thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles gezien, maar heb ook zelf in de Adelaarshorst gespeeld. In het seizoen 2013/2014 verloor FC Utrecht hier met 2-1. Wat me vooral nog bijstaat is de geweldige Engelse atmosfeer in het stadion. Die sfeer wordt echt steeds zeldzamer, zeker in Nederland. Tijdens mijn rondleiding door het stadion vanochtend zag ik die grand stand ook voor het eerst. Past perfect in die sfeer."

Alles is mogelijk

Hij hoopt op een mooie tweede seizoenshelft: "Tijdens de trainingen en de wedstrijd van deze week is de speelwijze van Go Ahead Eagles mij goed duidelijk geworden. Go Ahead Eagles wants to play football. Dat vind ik heel belangrijk. Mijn doel voor dit seizoen is dan ook naar boven te kijken, mee te strijden om de topplaatsen. Ik bedoel: het staat nog allemaal zó dicht op elkaar; alles is mogelijk."

Deel dit artikel: