Carnaval

Jonnie & Thérèse Boer ontvangen titel 'Prominent 2016' van d'Oelewappers uit Zwolle

Jonnie en Thérèse Boer zijn zaterdagavond gekozen als 'Prominent van Zwolle 2016'. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Prominentenbal, van carnavalsvereniging d’Oelewappers, in De Vrolijkheid in Zwolle.
De titel 'Prominent 2016' wordt toegekend aan een persoon, groep of vereniging die een belangrijke rol voor de stad Zwolle heeft betekend.

Culinaire kaart

Jonnie en Thérèse Boer zijn eigenaren van meerdere eetgelegenheden in Zwolle. De Librije, een restaurant met drie Michelinsterren. Librije’s Hotel, Librije’s zusje, kook- en wijnschool Librije’s Atelier en Librije’s Wijnbar. 'Jonnie en Thérèse Boer hebben Zwolle met grote stip op de (culinaire) kaart gezet', aldus de voorzitter van carnavalsvereniging dÓelewappers.

Eerder gekozen Prominenten

De allereerste Promiment werd gekozen in 1990. Gauke Loopstra, de toenmalige burgemeester van onze provinciehoofdstad mocht hem toen in ontvangst nemen. Henri van Velzen, ook wel de Zwolse André Hazes genoemd, mocht zich in 2013 Prominent noemen. De Prominent van 2015 was Dries Jans, voormalig voetballer van PEC Zwolle, en vader van PEC Zwolle trainer, Ron Jans.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.