Stichting Kamper Kogge sluit stadswapen op nieuw zeil niet uit, maar heeft wel geld nodig

Oud-stadsgids Gert Bultman wilde de Stichting Kamper Kogge te hulp schieten en dus startte hij een inzamelingsactie om het stadswapen op het zeil van de Kamper Kogge te financieren.Â

De stichting zit in financiële problemen en kan niet alle gewenste vernieuwingen doorvoeren. Bultman hoopt 500 euro op te halen, maar de stichting wil geen bedrag noemen.

Kosten onbekend

"We weten niet hoe Bultman aan dat bedrag komt", zegt Ben Diender. "We weten nog niet hoe hoog de kosten zullen zijn, dus het kan zomaar veel hoger uit vallen." Toch vindt Diender de actie niet storend: "Alle aandacht voor het schip is welkom natuurlijk. Er hebben zich al enkele instanties gemeld, maar we willen eerst een helder plaatje van de kosten hebben."

Stadswapen op zeil is een optie

De gedachte dat het stadswapen zal ontbreken op het zeil spreekt Diender tegen: "Het uitsluiten van het stadswapen is een misverstand. We hebben gezegd dat er vooralsnog geen stadswapen komt. Dat is een gevolg van financiële problemen; wij moeten goed kijken wat we willen vernieuwen en waar we ons budget voor gebruiken. We zouden graag het stadswapen op het zeil hebben."

De stichting hoopt mede daarom ook dat de gemeente een rol kan spelen. Diender: "We hebben de gemeente gepolst of zij een bijdrage willen leveren. Met hen zijn we 'on speaking terms' en gaan binnenkort daarover in gesprek."

Meer over dit onderwerp:
kamper kogge Kampen Schip IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren