nieuws

Zorgverzekeraar Menzis in Enschede groeit met ruim 136.000 nieuwe cliënten

Hoofdkantoor van Menzis in Enschede
Hoofdkantoor van Menzis in Enschede
Zorgverzekeraar Menzis uit Enschede heeft het aantal cliënten in de afgelopen periode met ruim 136.000 mensen zien groeien.
Zo'n zeven procent van de Nederlanders is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Menzis zag het aantal cliënten groeien ondanks dat in de afgelopen jaren grote namen klanten kwijtraakten aan online georiënteerde verzekeraars. 

Lagere uitstroom, hogere instroom

De zorgverzekeraar is tevreden dat veel bestaande cliënten zijn gebleven. "De uitstroom is lager dan voorgaande jaren en de instroom van nieuwe verzekerden ligt ver boven het landelijke gemiddelde", zegt bestuursvoorzitter Wenselaar. "Onze nieuwe leden komen vanuit het hele land, ook uit de regio’s waar we van oudsher sterk vertegenwoordigd zijn."
De verklaring daarvoor ligt volgens Wenselaar onder meer bij het succes van het loyaliteitsprogramma SamenGezond. "Het aantal actieve deelnemers steeg flink. In dit programma doen klanten mee aan activiteiten die goed zijn voor hun gezondheid."
Volgens Menzis zijn mensen bewuster van hun financiële- en levenssituatie. Het aantal mensen dat bij Menzis een hoger vrijwillig risico heeft afgesloten is voor het eerst afgenomen, het aantal mensen dat een aanvullende tandartsverzekering heeft gekozen is gestabiliseerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.