Omstanders houden twee gewapende overvallers in Oldemarkt aan

Twee verdachten die vanochtend in Oldemarkt een gewapende overval op een juwelier pleegden, zijn door snel optreden van omstanders aangehouden. Een derde verdachte is nog op de vlucht.

De drie mannen kwamen rond 09.00 uur de juwelierszaak binnen en bedreigden de eigenaar. Ze gingen er vandoor met sieraden, die in de buurt van de Hoofdstraat werden achtergelaten. Omstanders wisten een verdachte op Het Slingerland aan te houden, de tweede verdachte werd door omstanders op de Industrieweg aangehouden. Bij beide mannen werd een vuurwapen of iets dat daar op lijkt aangetroffen.

De derde verdachte is nog niet aangehouden. De twee andere verdachten zijn aan de politie overgedragen. Er wordt in de omgeving gezocht naar de derde verdachte, onder meer met behulp van een helikopter. Mensen die de verdachte hebben gezien moeten zelf geen actie ondernemen maar contact opnemen met de politie via 112. 

De eigenaar van de juwelierszaak raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is behandeld door ambulancepersoneel. De betrokkenen krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Gisteravond werd ook in De Pol, niet ver van Oldemarkt vandaan, door drie verdachten een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Generaal van de Boschweg. Of er een link tussen beide overvallen bestaat kan de politie nog niet zeggen.

Meer over dit onderwerp:
Oldemarkt gewapende overval Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren